kókuszolajjal a fejtetvek ellen

Kókuszolajjal a fejtetvek ellen

A kókuszolaj használata napjainkban igen divatosnak mondható. Kezdő és tapasztaltabb háziasszonyok alkalmazzák a konyhában, azonban jótékony hatásaink köszönhetően felhasználási köre ennél jóval szélesebb. A sütés és főzés mellett a kozmetikai iparban és az egészségügyben is előszeretettel használják. Jelen blogbejegyzésünkben a kókuszolaj és a fejtetű, illetve fejtetűirtás kapcsolatát vizsgáljuk meg.

Kókuszolaj

A kókuszolaj egy növényi olaj, amely a kókuszpálma magjának szárított belsejéből készül. Fehér színű, kellemes illatú, szobahőmérsékleten vajszerű olaj.

A hétköznapi élet részeként a lakosság nagy része elsősorban sütés és főzés során használja, azonban a kozmetikai iparban és az egészségügyben is egyre népszerűbb, egyre több termék előállítása során veszik igénybe.

Kókuszolaj kapcsolata a tetűirtással

A kókuszolaj számos jótékony hatással rendelkezik, így például gomba-, baktérium-és vírusölő hatása is van. Emellett sebregeneráló és sebgyógyító hatása sem elhanyagolható, erre pedig különböző fertőzések, kiütések esetén nagy szükség van.

A kókuszolaj áldásos hatásairól a fejtetűirtó szerek előállítása során sem feledkeztünk meg. A kókuszolaj antivirális, antibakteriális hatásainak köszönhetően elpusztítja a fejtetveket, valamint laurinsav és kaprilsav tartalmának köszönhetően a serkéket is.

Ez a hatóanyag különösen fontos kisgyermekek, kismamák, allergiások, illetve legyengült immunrendszerű személyek esetében, akik számára a vegyszerek használata kerülendő.

Tetűirtó termékek kókuszolajjal

A kókuszolaj önmagában nem alkalmas a tetűirtásra, azonban a kókuszolajat tartalmazó tetűirtó készítmények segítségével hosszútávú, eredményes hatás érhető el.

Ilyen termék például a Pedex natural sampon, amely már az első használat után elpusztítja a tetvek és serkék száz százalékát. Természetes hatóanyagainak köszönhetően nem irritálja a fejbőrt, könnyen és gyorsan alkalmazható, így kisgyermekesek számára is ideális választás.

A Pedex Natural sampon mellett előszeretettel ajánljuk kisgyermekes, de főleg kislányos családok számára a Pedex Natural tetűstop hajgumit. A négy színben kapható Pedex Natural tetűstop hajgumi mosás után sem veszít színéből és hatásosságából.

Természetes illóolajokat tartalmaz, úgy, mint: eukaliptusz, levendula, muskátli, szegfűszeg és rozmaring, amelyek segítenek a fejtetűfertőzések elleni védekezésben. A termék dermatológiailag tesztelt, így nincs káros hatása, kicsik és nagyok bátran használhatják fejtetűirtás céljából.

Válaszd a Pedex természetes hatóanyaggal rendelkező termékeit a fejtetű fertőzés megelőzésére és kezelésére, hogy a nem várt látogatók a hajas fejbőrön ne keserítsék meg mindennapjaitokat.

Ezek a cikkek is érdekelhetnek

A Pedex tetűirtó használata

A fejtetvesség egy nagyon sokáig elhúzódó csata is lehet, emiatt már a legelején egy teljes kezelést nyújtó eredményes szert kell használni. Ez pedig nem más, mint a Pedex Plusz!

Első találkozás a fejtetűvel

Első találkozás a fejtetűvel Mit kell tennünk, ha kiderül, hogy gyermekünk fejtetves? Hogyan ismerjük fel, mit használjunk, hogyan előzzük meg, és miért a Pedex Plus tetűirtó a legjobb? Erre mind választ fogtok kapni cikkünkben.

Hol kaphatod el könnyedén a fejtetűt?

A fejtetű a kisgyermekes anyukák egyik rémálma. Biztosan te is nézted már aggódva gyermekedet, amikor a fejét vakargatta, pedig lehet, hogy csak egy szimpla viszketés volt. Ebben a blogcikkben összegyűjtöttük nektek a fejtetűvel kapcsolatos tévhiteket, és a fejtetű fertőzéssel kapcsolatos leggyakrabban emlegetett gócpontokat.