Ellenálló_fejtetvek

Sokkal ellenállóbbak a tetvek

A fejtetű a kisgyermekes családok egyik gyakori réme, azonban bárkinél bármikor felütheti a fejét a probléma. A gyakorlott szülők általában a régi jól bevált módszereket hívják segítségül, azonban napjaink fejtetűi már mások, mint 20-30 évvel ezelőtt, ezért új tetűirtó eljárásokra van szükség. Ebben a blogbejegyzésben bemutatjuk a fejtetvek átalakulását az elmúlt években, valamint a napjainkban kapható hatásos fejtetű elleni készítményeket.

A fejtetű és változásai

Ahogyan korábbi bejegyzésünkben is írtuk a fejtetű egy szárnyatlan rovar, amelynek mérete 2,5-4,5 mm közé tehető, szürke színű és az emberi hajban tölti teljes életét. Viszonylag rövid élete alatt átlagosan 100 petét rak le, így szaporodása gyors, ezért hatékony segítségre van szükség, ha felüti a fejét a probléma.

Habár a népi praktikák hosszú ideig beváltak, ma már keveset érnek, hiszen kutatások szerint a fejtetűirtás az 1990-es évek óta egyre nehezebb. A tetvek egy idő után ellenállóvá válnak a különböző irtószerekkel kapcsolatban. Ennek hátterében pedig a fejtetvek génmódosulása áll.

A régi módszerek már nem biztos, hogy jók

Mivel a fejtetvek egyre ellenállóbbak, így a régi receptek már nem biztos, hogy megfelelőek. A patikákban számtalan tetűirtó szer közül választhatunk. Ha azonban biztosra szeretnénk menni, akkor a legjobb választás a Pedex tetűirtó hajszesz dobozos változata, amely már több mint 279 000 családnak segített megszabadulni a váratlan vendégektől.

A krizantémok nemzetségébe tartozó növények az evolúció során hatékony ellenszert fejlesztettek ki a tetvek ellen, mely azok idegrendszerében idéz elő zavarokat, ezáltal sikeresen elpusztítja őket. Ezt a 100%-ban növényi eredetű hatóanyagot használtuk fel a megújult Pedex-nél.

Használata egyszerű, hiszen a Pedex Plusz felvitelét a hajas fejbőrre egy csőrös fej segíti. Emellett a csomag tartalmaz egy fóliasapkát, amely fokozza a szer hatékonyságát, valamint egy sűrűfésűt, amely megkönnyíti a tetvek és serkék eltűntetését a hajból.

Nem olajos hatású, így a termék használatát követően csak egy hajmosásra van szükség, ezáltal kisgyermekes családok számára is ideális.

A fentiek mellett ára is kedvező, és a fejtetű mellett a lapostetű valamint a ruhatetű irtására is alkalmas. Patikákban és online egyaránt megvásárolható, így nem kell sokat utánajárni, gyorsan, egyszerűen beszerezhető.

Amennyiben családodban előfordul a probléma érdemes minden családtagot kezelni – tünetektől függetlenül –, illetve egy hét elteltével megismételni a tetűirtást a biztos hatás érdekében.

Ha biztosra szeretnél menni, akkor javasolt a megelőző Pedex hajgumi használata is. A Pedex termékcsalád komplett megoldásaival már számtalan családnál bizonyított, használd Te is!