fejtetvesség_tünetei

A fejtetvesség tünetei

A gyermekek közösségbe kerülésével gyakori jelenség a kisgyermekes családokban a fejtetű. Érdemes megismernünk a fejtetvesség tüneteit, illetve megelőzésének lehetséges módjait.

A leggyakoribb tünet: a viszketés

Általában ez az első tünet, amit a környezet is észrevesz. Nem a tetvek helyváltoztatása okozza, hanem a vérszívó rovarok nyálmirigyének véralvadás-gátló, értágító és viszketést kiváltó anyagokat tartalmazó váladéka, ami az emberi bőrrel érintkezve gyulladást válthat ki, és egyfajta allergiás reakció okozhat.

Vörös foltok a fejbőrön

Mivel a fejtetvesség erős viszketéssel jár, így kiütésszerű, vöröses foltok jelennek meg a fejbőrön. Ez viszonylag későn – a fertőzést követő 2-3 héttel – alakul ki, hiszen ez egy allergiás reakció a rovarok nyálmirigyének hatására és csak ismételt csípések következményeként jelent problémát.

Serkék

Fejtetvesség esetén, a hajas fejbőrön, a fülek mellett, illetve a nyak hátsó felszínén apró, fehér, tojás alakú serkék jelennek meg. Ezek első ránézésre nagyon hasonlítanak a korpához, de azzal ellentétben nehezen és csak egy speciális sűrűfésű segítségével húzhatók le a hajszálakról.

A fejtetű megelőzése és kezelése

Régen különféle rémes, irritáló szagú hajszesszel próbálták meg távol tartani a nem kívánt látogatókat a hajas fejbőrtől, ma azonban a fejtetű megelőzésének már azonban létezik ennél sokkal komfortosabb és diszkrétebb módszer is!

Ilyen például a Pedex tetűstop hajgumi, ami természetes illóolajokat tartalmaz – eukaliptuszt, levendulát, muskátlit, szegfűszeget és rozmaringot -, így hatékonyan 30 napig távol tartja a fejtetveket. A különböző, divatos színekben kapható hajgumi a kislányok és kislányos anyukák kedvence.

A fejtetű kezelések egyik legnépszerűbb terméke a növényi alapanyagokat tartalmazó Pedex tetűirtószer dobozos változata. Csőrös kialakításának köszönhetően a fej legnehezebben elérhető pontjaira is hozzáfér, így hatékonyan pusztítja el a fejtetveket. A termékhez csomagolt sapka és serkefésű tovább növeli a Pedex Plusz hatásosságát és ezzel együtt csökkenti a visszafertőzés esélyét.

Ismerd fel a fejtetvesség tüneteit, és előzd meg, valamint kezeld a problémát Pedex termékekkel, hogy a váratlan látogatók ne szaporodjanak el a család fején!