Első találkozás a fejtetűvel

Mit kell tennünk, ha kiderül, hogy gyermekünk fejtetves? Hogyan ismerjük fel, mit használjunk, hogyan előzzük meg, és miért a Pedex tetűirtó hajszesz dobozos változata a legjobb? Erre mind választ fogtok kapni cikkünkben.

Amit a fejtetvekről érdemes tudnod:

A fejtetű egy közel 3-4 mm hosszú élősködő. A nőstény, petéket, ún. serkéket rak le, amiket a haj tövéhez ragaszt.  Ezek nagyjából 1 hét alatt kelnek ki. A fejtetű közvetlen érintkezés útján terjed. Például, amikor a gyerekek összedugják a fejüket, vagy ha sapkára, sálra rákerül.

fejtetű

 

Azok a szülők, akik még nem találkoztak ilyennel, általában későn veszik észre, hogy gyermekük hajában elszaporodtak a fejtetvek. Ugyanis a fejtetű szabad szemmel nehezen észrevehető, hiszen a kis fránya élősködők jól alkalmazkodnak a haj színéhez.

A fejtetvességre utaló leggyakoribb jel, amikor gyermekünk túl gyakran vakarja a fejét.

Fontos teendők, amikor kiderül, hogy a gyerek tetves:

  • Iskola vagy óvodai csoport értesítése
  • Védőnő értesítése
  • Célszerű az egész családot átvizsgálni és lekezelni
  • Rokonok, barátok értesítése
  • A kezelés mielőbbi elkezdése

Miért a Pedex a legjobb választás?

Régen elég drasztikus megoldásként kopaszra nyírták szegény gyerekek fejét. Ma már ennél sokkal humánusabb megoldások vannak. Bármelyik patikában kaphatunk hajszeszt, gélt, spray-t vagy sampont erre a célra.  Igen ám, de nagyon nem mindegy, hogy milyet!

Az utóbbi időben a tetvek rendkívül ellenállóak lettek a rengeteg piacon kapható szerekkel szemben. A Pedex új hatóanyaga teszi eredményessé. A krizantémok fajába tartozó növények a fejlődésük során hatékony ellenszert fejlesztettek ki a tetvek ellen, mely azok idegrendszerében zavarokat hoznak elő, majd ennek következtében elpusztítják őket.

Pedex és Pedex tetűirtó hajszesz dobozos változat

Gyors és hatékony megoldás a tetvek ellen. A dobozban található készítmény mellé adunk egy fóliasapkát és a tökéletes eltávolításhoz egy sűrűfésűt.

dex Natural Tetűstop Hajgumi

A hajgumi tökéletes választás megelőzésre, hiszen távol tartja a tetveket a természetes illóolajok fokozatos felszabadulásával, ezzel egy hónapos védelmet biztosít a hajnak. Ráadásul csinos és több színben kapható.

Fontos a megelőzés!

A gyerekközösségekben a védőnők évente egyszer vagy kétszer vizsgálják meg a gyerekeket. Ez sajnos kevés, ezért fontos, hogy otthon rendszeresen vizsgáljuk a gyerekek fejét