pedex_blogcikk_1_banner

Első találkozás a fejtetűvel

Mit kell tennünk, ha kiderül, hogy gyermekünk fejtetves? Hogyan ismerjük fel, mit használjunk, hogyan előzzük meg, és miért a Pedex Plus tetűirtó a legjobb? Erre mind választ fogtok kapni cikkünkben.

Amit a fejtetvekről érdemes tudnod:

A fejtetű egy közel 3-4 mm hosszú élősködő. A nőstény, petéket, ún. serkéket rak le, amiket a haj tövéhez ragaszt.  Ezek nagyjából 1 hét alatt kelnek ki. A fejtetű közvetlen érintkezés útján terjed. Például, amikor a gyerekek összedugják a fejüket, vagy ha sapkára, sálra rákerül.

fejtetű

 

Azok a szülők, akik még nem találkoztak ilyennel, általában későn veszik észre, hogy gyermekük hajában elszaporodtak a fejtetvek. Ugyanis a fejtetű szabad szemmel nehezen észrevehető, hiszen a kis fránya élősködők jól alkalmazkodnak a haj színéhez.

A fejtetvességre utaló leggyakoribb jel, amikor gyermekünk túl gyakran vakarja a fejét.

Fontos teendők, amikor kiderül, hogy a gyerek tetves:

  • Iskola vagy óvodai csoport értesítése
  • Védőnő értesítése
  • Célszerű az egész családot átvizsgálni és lekezelni
  • Rokonok, barátok értesítése
  • A kezelés mielőbbi elkezdése

Miért a Pedex a legjobb választás?

Régen elég drasztikus megoldásként kopaszra nyírták szegény gyerekek fejét. Ma már ennél sokkal humánusabb megoldások vannak. Bármelyik patikában kaphatunk hajszeszt, gélt, spray-t vagy sampont erre a célra.  Igen ám, de nagyon nem mindegy, hogy milyet!

Az utóbbi időben a tetvek rendkívül ellenállóak lettek a rengeteg piacon kapható szerekkel szemben. A Pedex Plust új hatóanyaga teszi eredményessé. A krizantémok fajába tartozó növények a fejlődésük során hatékony ellenszert fejlesztettek ki a tetvek ellen, mely azok idegrendszerében zavarokat hoznak elő, majd ennek következtében elpusztítják őket.

Pedex és Pedex Plus hajszesz

Gyors és hatékony megoldás a tetvek ellen. A dobozban található készítmény mellé adunk egy fóliasapkát és a tökéletes eltávolításhoz egy sűrűfésűt.

Pedex Tetűirtó Sampon

Másik nagy újítás a Pedex Natural termékcsaládunk. A sampon alkohol-, parabén- és méreganyag mentes, hypoallergén natural termék. Így természetes és 100%-ban hatásos.

Pedex Natural Tetűstop Hajgumi

A hajgumi tökéletes választás megelőzésre, hiszen távol tartja a tetveket a természetes illóolajok fokozatos felszabadulásával, ezzel egy hónapos védelmet biztosít a hajnak. Ráadásul csinos és több színben kapható.

Fontos a megelőzés!

A gyerekközösségekben a védőnők évente egyszer vagy kétszer vizsgálják meg a gyerekeket. Ez sajnos kevés, ezért fontos, hogy otthon rendszeresen vizsgáljuk a gyerekek fejét. Megelőzésként használhatjuk a kislányoknak szánt hajgumit vagy a Pedex hajszeszt, úgy, hogy egy keveset öntünk a samponba.

Impresszum                                 Adatvédelmi szabályzat

Florin Vegyipari és Kereskedelmi Zrt.

6724 Szeged, Kenyérgyári út 17.

06 62 592 100

Minden jog fenntartva © 2020

Ezek a cikkek is érdekelhetnek

Ezek állhatnak a viszkető fejbőr hátterében!

A viszkető fejbőr kellemetlen és egy idő után idegőrlő is. Nemcsak kínos pillanatokkal, de fájdalommal is járhat, ugyanis a hátterében akár komoly probléma is állhat, így érdemes megvizsgálnod több lehetséges okot, és minél előbb cselekedned!

a fejtetű, mint parazita betegség

A fejtetű, mint parazita betegség

A tetűfertőzés az egész világon elterjedt. Korábbi hiedelmek szerint csak a nem megfelelően tisztálkodó emberek csoportjára veszélyes ez a parazita, azonban ma már jól tudjuk, hogy a fertőzés bárkit érinthet. Szerencsére a kezelésére is van már más mód, mint a haj kopaszra nyírása, ruhák kidobálása. Vizsgáljuk meg a tetűfertőzések fajtáit és kezelési lehetőségeit!

Első találkozás a fejtetűvel

Első találkozás a fejtetűvel Mit kell tennünk, ha kiderül, hogy gyermekünk fejtetves? Hogyan ismerjük fel, mit használjunk, hogyan előzzük meg, és miért a Pedex Plus tetűirtó a legjobb? Erre mind választ fogtok kapni cikkünkben.