1_mod_banner

Hogyan ismerd fel a fejtetveket?

Miután hazaértek a gyerekek az oviból vagy a suliból, és öltözködés, fésülködéskor vagy éppen az esti fürdéskor észreveszel pici furcsa bogarakat, amik mászkálnak a hajukban. Ez a pillanat biztosan minden szülő rémálmai között szerepel. Igen, valószínűleg a gyerek hajába fejtetvek költöztek.

Az első reakció

Még ma is sokaknak a szégyenkezés az első reakciója a fejtetvességre. Azonban ez semmiképpen sem a megfelelő tisztaság hiányából következik, és nem csak a rosszabb higiéniai körülmények között élők problémája.

Gyakorlatilag bárki – legyen az gyerek vagy felnőtt – lehet fejtetves, aki közösségi közlekedéssel (pl. busz, villamos, metró) utazik, vagy kis helyen összetömörül másokkal.

Teljesen rendben van, ha ilyenkor olyan kérdések futnak át a fejedben, mint például: „Úristen, mi lehet ez?”, „Te jó ég, hogyan fognak eltűnni a gyerek hajából?” Nyugi, van rá megoldás!

Szerencsére ma már a haj levágásán kívül számos más megoldás is van, ami megoldja a fejtetvesség problémáját: speciális fésű, hajszesz és sampon.

Hogy néz ki a fejtetű?

A lenti képeken láthatod, hogy is néz ki a serke, ami a fejtetű petéje. Ebből kelnek majd ki az új egyedek, de a tokok a hajszálon maradnak. 

Miután észrevettétek a még ki nem kelt serkéket, és az üres tokokat, érdemes mielőbb egy fejtetű elleni szert!

Ha ti kaptátok el, akkor maradjatok otthon, különüljetek el, a gyereket pedig tartsátok távol a kis barátaiktól, egészen addig, amíg a fejtetvek el nem tűntek, mert ha nem így tesztek, egy végtelen körben találjátok magatok, megfertőztök másokat, és ők pedig ismét visszafertőzhetnek benneteket.

serkék távolról
serkék közelről

A Pedex PLUSZ, amivel csak nyerhetsz

A Pedex már 25 éve segít a családoknak megszabadulni a fejtetvektől és a serkéktől. Ez is jól mutatja, hogy hatékony, és teljes kezelést nyújt. Új hatóanyagával, pedig még a kiirthatatlan tetvekkel és serkékkel is megbirkózik!

Nem kell sokat ráköltened, mert, akár már egy használattal is letudhatod a tetveket, így nagyon költséghatékony. A piacon található szerek összetételétől az élősködők is sokkal ellenállóbak lettek, így nem biztos, hogy a legdrágábbat érdemes megvenni.

A Pedex PLUSZ a krizantém családjába tartozó növények anyagát tartalmazza, melyek kifejlesztettek a fejlődés során egy hatásos ellenszert, amely zavarokat kelt a fejtetű idegrendszerében, így azok elpusztulnak.

  • Új növényi eredetű ellenszer a tetvek ellen 100%-os hatásossággal.
  • Csőrös fejének köszönhetően a tetűirtó könnyedén a fejbőrre és a hajtőre kerül.
  • Egy fóliasapkát is kapsz a termékhez, így a szer jobban kifejti a hatását.
  • A visszafertőzés elkerülése érdekében, találsz a csomagban egy sűrűfésűt is, amely meggátolja, hogy a serkék tovább éljenek a hajban.

Így használd a Pedex PLUSZ hajszeszt!

1. A kezelendő hajat válaszd el 3-4 részre csatok segítségével.
2. Majd bontsd további 1-2 cm-es tincsekre.
3. Ezután a Pedex csőrös részét alaposan húzd végig a fejbőrön és a hajtöveknél. Ügyelj arra, hogy a nyak és a fülek mögötti részre is jusson belőle. Ha mindegyik tinccsel végeztél, masszírozd bele a hajszeszt a fejbőrbe.
4. Majd tedd fel a csomagban található fóliasapkát kezelt fejre 1 óra hosszáig.
5. Miután letelt az idő, alaposan, tincsenként fésüld át serkefésűvel a hajat.
6. Az utolsó lépés pedig egy alaposan hajmosás.

Fontos, hogy a kezelés után 1 hét múlva alaposan ellenőrizd át a hajat! Ha továbbra is találsz benne élősködőt, akkor ismételd meg a kezelést!

Megelőzés céljából, pedig csak keverd bele a gyerek samponjába, és használjátok a szokásos módon.

így használd

A Pedex termékcsalád tagjai

Pedex és Pedex PLUSZ hajszesz

Gyors és hatékony megoldás a tetvek ellen. A dobozban található készítmény mellé adunk egy fóliasapkát és a tökéletes eltávolításhoz egy sűrűfésűt.

Pedex Tetűirtó Sampon

Másik nagy újítás a Pedex Natural termékcsaládunk. A sampon alkohol-, parabén- és méreganyag mentes, hypoallergén natural termék. Így természetes és 100%-ban hatásos.

Pedex Natural Tetűstop Hajgumi

A hajgumi tökéletes választás megelőzésre, hiszen távol tartja a tetveket a természetes illóolajok fokozatos felszabadulásával, ezzel egy hónapos védelmet biztosít a hajnak. Ráadásul csinos és több színben kapható.

Ezek a cikkek is érdekelhetnek

Ezek állhatnak a viszkető fejbőr hátterében!

A viszkető fejbőr kellemetlen és egy idő után idegőrlő is. Nemcsak kínos pillanatokkal, de fájdalommal is járhat, ugyanis a hátterében akár komoly probléma is állhat, így érdemes megvizsgálnod több lehetséges okot, és minél előbb cselekedned!

Első találkozás a fejtetűvel

Első találkozás a fejtetűvel Mit kell tennünk, ha kiderül, hogy gyermekünk fejtetves? Hogyan ismerjük fel, mit használjunk, hogyan előzzük meg, és miért a Pedex Plus tetűirtó a legjobb? Erre mind választ fogtok kapni cikkünkben.

Hol kaphatod el könnyedén a fejtetűt?

A fejtetű a kisgyermekes anyukák egyik rémálma. Biztosan te is nézted már aggódva gyermekedet, amikor a fejét vakargatta, pedig lehet, hogy csak egy szimpla viszketés volt. Ebben a blogcikkben összegyűjtöttük nektek a fejtetűvel kapcsolatos tévhiteket, és a fejtetű fertőzéssel kapcsolatos leggyakrabban emlegetett gócpontokat.