tevhitek_fejtetvesseg

Tévhitek a fejtetvességről

A hajas fejbőrben lévő nem kívánt látogatókkal minimum egyszer általában mindenki találkozik élete során. Habár a fejtetű gyakran előforduló probléma, mégis számos tévhit él ezzel kapcsolatban a köztudatban. Most az öt leggyakoribb tévhitet gyűjtöttük nektek össze.

1. Az ápolatlanság jele

Az egyik leggyakoribb, amit sokan rosszul gondolnak a fejtetűről, hogy csak az ápolatlan, ritkán mosott hajban szeret lenni. Ez azonban nem igaz, hiszen a fejtetű a rendszeresen ápolt, tiszta hajas fejbőrön is megjelenik.

2. A fejtetűt állatok is terjesztik

Ugyanúgy, ahogyan sokan az ápolatlanság jelének gondolják, a fejtetű állatokkal való összekapcsolása is hibás feltevés. A fejtetű ugyanis csak emberről emberre jelent veszélyt, az állatokat nem bántja, így tőlük nem is kapható el ez a fertőzés.

3. A rövid haj biztonságot ad

A fejtetűről sokan gondolják, hogy rövid hajba nem megy bele, így a fiúk, illetve rövid hajú lányok nincsenek kitéve a nem várt látogatók veszélyének. Ez azonban sajnos nem igaz. Régen a tetvesek haját rövidre vágták, mivel a kezelést így gyorsabbnak gondolták, a haj hossza és a fertőzés lehetősége azonban nincs összefüggésben.

4. A festett hajba nem megy fejtetű

Hasonlóan a rövid hajhoz ez is téves feltételezés. Korábban úgy gondolták, hogy a hajfesték összetevőit a fejtetű nem bírja elviselni, így nem is megy bele festett hajba, így a felnőtt hölgyek nyugodtak lehettek. Mára azonban egyértelmű, hogy a fejtetű a festett hajas fejbőrt is éppúgy szereti, mint a nem festett hajat, így mindenkinek érdemes időnként átvizsgálnia magát.

5. A fejtetű ugrálva jut el egyik fejről a másikra

A fejtetű csak hajról-hajra terjed. Erősen kapaszkodik a hajba, így ha nem állunk valakihez elég közel ahhoz, hogy átkapaszkodjon hajunkba a nem várt élőlény, akkor nem tudjuk elkapni a fertőzést, mert ugrani nem tudnak. Fontos azonban megjegyezni, hogy a fertőzéshez nem kell sok ideig összeérni a fejeknek, hiszen pár perc is elég ahhoz, hogy egyik fejről a másikra kerüljön.

A fejtetűfertőzések kezelési lehetőségei

Habár a megelőzésre is számos eszköz létezik, ha mégis fejtetűfertőzéssel kell szembenéznünk, akkor érdemes alkalmazni a főként növényi alapanyagokat tartalmazó Pedex tetűirtó hajszeszt, ami megfelelő a fejtetűfertőzés kezelésére, és már az első használat után eltünteti a hajtetvek és serkék 100%-át!

A Pedex tetűirtó hajszesz flakonja csőrös fejjel végződik, hogy a nehezen elérhető helyeket (pl. fül mögötti terület) is könnyedén kezelhessük vele. A doboz kiszerelés tartalmaz egy sapkát, ami növeli a szer hatásosságát, és egy serkefésűt is, ami pedig segít eltávolítani az elhalt tetveket és serkéket, így is csökkentve a visszafertőzés lehetőségét.

Bízunk benne, hogy sikerült ledönteni a fejtetűfertőzéssel kapcsolatos tévhiteket, és tisztább képet adni a fertőzés lehetőségeiről, illetve a kezelési módszerekről, így probléma esetén gyorsan sikerül megszabadulni a nem várt látogatóktól.