fejtetű utáni teendők

Otthoni teendők tetűinvázió után

A fejtetűvel való találkozás sosem kellemes élmény, de ha otthonodban ütötte fel a fejét ez a kis parazita, ne ess pánikba! Az alábbi blogcikk segítséget nyújt abban, hogyan kezeld a fejtetű problémát hatékonyan, és hogyan védd meg otthonodat a visszafertőződéstől. Ismerd meg a Pedex fejtetű elleni termékeit és tudd meg, hogy melyek az otthoni takarítás legfontosabb lépései ebben a helyzetben, hogy újra nyugodtan élvezhesd mindennapjaidat.

TOVÁBB

Minden, amit a fejtetűről tudni kell!

Talán mindenki ismer olyan embert, akinek már volt dolga a fejtetűvel vagy éppen önmagának kellett megbirkóznia ezzel a kellemetlen problémával. A fejtetűk a világ számos pontján jelen vannak, és az emberekkel való évezredes együttélésük során megtanultak hatékonyan alkalmazkodni az emberi hajhoz és bőrhöz. De vajon mi teszi a fejtetűket ilyen kitartó túlélőkké, és hogyan terjednek? A következőkben megismerhetsz néhány érdekes és fontos információt a fejtetű történetéről és életmódjáról.

TOVÁBB
fejtetű_a_váratlan_vendég

A legrosszabb váratlan vendég a fejtetű

Azoknak a vendégeknek, akik bejelentkezés nélkül állítanak be, a legtöbbször nem örülünk. Sok bosszúságot tudnak okozni, mert nem készültünk fel az érkezésükre. Pláne, ha a hajas fejbőrön megtelepedő fejtetvekről van szó! Ez az egyik legrosszabb, amely az ünnepek közeledtével történhet. Összegyűjtöttük a fejtetvesség főbb tüneteit és kezelési módjait, hogy az ünnepi készülődés közben a fejtetű miatt ne kelljen a fejedet vakargatni.

TOVÁBB
Beütött a fejtetvesség

Maradjon otthon a gyerek, ha beütött a fejtetvesség?

Amikor a gyermekek közösségbe kerülnek óhatatlanul is szembesülhetünk nem várt fertőzésekkel, mint például a fejtetvesség. Ha egy gyerek hajas fejbőrén fejtetűt találnak, az azonnali kezelés mellett régen azt javasolták, jó, ha ilyenkor otthon is marad. De vajon mennyire érvényes még ma is ez a „tanács”?

TOVÁBB
fejtetvesség_tünetei

A fejtetvesség tünetei

A gyermekek közösségbe kerülésével gyakori jelenség a kisgyermekes családokban a fejtetű. Habár a nyári szünet még tart, az ősz vészesen közeleg, így érdemes megismernünk a fejtetvesség tüneteit, illetve megelőzésének lehetséges módjait.

TOVÁBB
tevhitek_fejtetvesseg

Tévhitek a fejtetvességről

A hajas fejbőrben lévő nem kívánt látogatókkal minimum egyszer általában mindenki találkozik élete során. Habár a fejtetű gyakran előforduló probléma, mégis számos tévhit él ezzel kapcsolatban a köztudatban. Most az öt leggyakoribb tévhitet gyűjtöttük nektek össze.

TOVÁBB